به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، آیین رونمایی، معرفی و بررسی کتاب «تاریخ و فرهنگ آشتیان» اثر اسدالله عبدلی آشتیانی و «یاد و یادگار» اثر صادق حضرتی آشتیانی با حضور بهروز اکرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی؛ حجت الاسلام عباس دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ نظام الدین جهان میرزایی، فرماندار آشتیان؛ سعید فائضپور، فرماندار کمیجان؛ مصطفی مرزبان، سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی و جمعی از مسئولان، نویسندگان و پژوهشگران برگزار شد.
گزارش تصویری این مراسم را اینجا مشاهده کنید.
این برنامه به صورت آنلاین و با استقبال مخاطبان در بستر فضای مجازی در حال برگزاری بود که با توجه به مهمانان ویژه و حضور مدیران استانی، ادامه جلسه رونمایی با رعایت موازین بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به پارک مجاور کتابخانه عباس اقبال آشتیانی انتقال یافت.
در ادامه این نشست، صادق حضرتی آشتیانی، نویسنده کتاب «یاد و یادگار» با اشاره به مراحل تألیف این اثر، گفت: این کتاب یک اثر تحقیقی است که نگارش آن چندین سال طول کشیده و شامل یادداشت های بکر و مهمی از تاریخ منطقه آشتیان است.
حضرتی آشتیانی افزود: «یاد و یادگار» دارای سه بخش و در مجموع ۱۶ فصل پیرامون تاریخ و فرهنگ آشتیان و روستاهای حومه آن است. این کتاب شامل گزیده تاریخ آشتیان، وجه تسمیه روستاها و تاریخچه بناهای قدیمی، نگاهی به اوضاع اجتماعی شهر آشتیان در دوران قاجار و پهلوی و همچنین زندگینامه مشاهیر، نخبگان و برگزیدگان فرهنگ، هنر و سیاست همچون چون دکتر مصدق، دکتر عباس اقبال آشتیانی، پروین اعتصامی، مستوفی الممالک آشتیانی، میرزا حسن آشتیانی و سفرنامههای ناصرالدین شاه و درباریانی که به آشتیان سفر کردهاند، است.
این پژوهشگر آشتیانی ادامه داد: در این پژوهش تلاش شده تا با استناد به نوشتههای منتقدان و بررسی منابع مکتوب و نیز تفحص در آثار معماری و بناهای قدیمی بازمانده از روزگاران گذشته، مردان و زنان تاریخساز و تاثیرگذار منسوب به این منطقه که هر یک نقش بزرگی در تحولات فکری و سیاسی و اجتماعی روزگاران خود داشتهاند، غبار رخوت و فراموشی از زوایای تاریخ این شهر زدوده شود و در حد توان سیمای آشتیان پرشکوه از پس قرون و اعصار تاریخ نمایان شود.
اسدالله عبدلی آشتیانی، نویسنده کتاب «تاریخ و فرهنگ آشتیان» نیز در این مراسم گفت: تاریخ، سابقه تمدن و حاصل آزمون و خطای بشریت است و برای پیوند به گذشته و کسب تجارب پیشینیان، نیازمند بررسی و شناخت اسناد و مدارک تاریخی هستیم.
عبدلی آشتیانی ادامه داد: جایی که اسناد و مدارک وجود نداشته باشد، تاریخ نیز وجود ندارد و اکنون وظیفه ما است که با بیداری و هوشیاری از میراث فرهنگی، ادبی و تاریخی خود حراست و نگهداری کنیم و به عنوان ودیعه ای گران سنگ به نسل های آینده انتقال دهیم.
وی با اشاره به مراحل تألیف کتاب «تاریخ و فرهنگ آشتیان»، گفت: خطه عالم خیز آشتیان نقش برجسته ای در ترویج تعالیم الهی و تربیت سیاستمداران و دانشمندان علمی و دینی دارد. این اثر شامل ۱۹ بخش با عناوین: پیشینه تاریخی آشتیان، زبان و گویش آشتیان، اعیاد و جشنهای ملی، مراسم مذهبی، امثال و حکم و باورها، شرح حال رجال و مشاهیر آشتیان، پژوهشهای رجالی، پژوهشهای مردمنگاری، پژوهشهای اجتماعی، هنرهای نمایشی و موسیقی، فرهنگ و معارف، پوشاک و خوراک و اسناد تاریخی است.
در پایان این مراسم با حضور معاون استاندار و مسئولان استانی، از زحمات اسدالله عبدلی آشتیانی و صادق حضرتی آشتیانی با اهدای لوح و هدایایی، تقدیر شد.